AlkuunTaustaaTietojaSponsoritGalleriaYhteystiedot

Taustaa

Mikko on harrastanut kartingia 8-vuotiaasta lähtien, hän kilpaili kausina 1994-1996 Yamaha-luokassa.
Vuosina 1997-2008 ajohaalarit roikkuivat naulassa, kypärä kulki muutoissa mukana ja ratin sijasta käsissä pyörivät vasara ja naulat.
Kaksi talonrakennusprojektia, perheen perustaminen ja työ it-alalla veivät ajan ajamiselta.
Varikko veti silti puoleensa. Perheenisä palasi radoille kesällä 2008 ja kilpaili myös vuosina 2009 ja 2010 kartingin Rotax Max-luokassa. Myös perheen pojat (6- ja 8-vuotiaat) ovat jo kunnostautuneet kartingradoilla.

Syksyllä 2010 Mikolle tarjoutui tilaisuus tarttua Formula Renault 2000:n rattiin Alastaron moottoriradalla. Testiajo toi taululle heti ensi yrittämällä lupaavia ja vertailun kestäviä kellotuksia. Mikko omaksui auton tekniikan ja hallinnan nopeasti.


Tarkoituksena on osallistua Formula Renault 2000 –sarjaan legendaarisilla kilparadoilla Keski-Euroopassa.
Samoilla Saksan, Belgian ja Hollannin radoilla ovat aikoinaan kilpailleet Kimi Räikkönen, Heikki Kovalainen, Robert Kubica ja Alain Prost.
Mikko tietää, ettei F1 kutsu enää yli kolmekymppisiä perheenisiä, mutta hän ei halua antaa sen estää unelmansa toteuttamista. Mikko on lyönyt itsensä kaikin puolin likoon, yöunia on jo lyhennetty entisestään ja alettu kivikovalle kuntokuurille.
Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat nousujohteiset. Kilpailuissa ajaminen ja niissä menestyminen on mahdollista sekä auton hallinnan nopean omaksumisen että kierrosaikojen johdosta. Realiteetit on hyvä pitää mielessä, mutta mahdollisuudet jopa voittoon asti ovat olemassa.

 


Layout © Maija Perttala